keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Concerto Grosso - Suuri sirkus


-barokkispektaakkelikonsepti-


Inka Pisilä 9B


Valot sammuvat yleisössä ja hiljaisuus laskeutuu Helsingin Musiikkitalon saliin. Yleisö odottaa paikoillaan ja soittajat odottavat kapellimestarin merkkiä.  Pian koko sali raikuu mahtipontisesta barokkimusiikista ja yleisö hurraa mukana!


Tämä upea tapahtuma oli Helsingissä lauantaina 22.11.2014. Lasten konsertti alkoi klo 15:00 ja iltakonsertti klo 18:00. Iltakonsertti oli loppuunmyyty ja siellä oli n. 1700 kuuntelijaa. Osa soittajista totesi näin: “En ole eläessäni kuullut noin suuria aplodeja!” Iltakonsertti näytettiin TV:ssä Yle klassisella. Molemmat konsertit kuvattiin ja ne ovat tulossa DVD:lle.


Orkesterin soittajia tuli ympäri Suomea eri musiikkiopistoista, esimerkiksi Ylivieskan seudun musiikkiopistosta oli 17 soittajaa. Pyhäjoelta oli mukana kaksi viulistia: Milla Lehtelä ja Inka Pisilä (YSMO). Siellä oli myös kuoro. FiBO Collegium oli tätä luomassa ja sieltäkin oli mukana useita soittajia. Koko orkesteria johti Minna (Minski) Kangas. Johdossa auttamassa oli myös muita fibolaisia. Suurena osana tapahtumaa oli sirkus. Sirkusväki näytti mahtavia temppuja, esim. ilma-akrobatiaa, voimistelua ja kaikkea muuta jännittävää! Sirkuslaiset taiteilivat musiikin lomassa. Steven Playerilla oli suuri rooli konserteissa. Hän tanssi musiikin tahdissa ja esitti suurimmaksi osaksi pantomiimina rooliaan. Hän oli taitava ja eläytyi rooliinsa täysin ja sai yleisön mukaansa!


Soittajilla oli suuri työ konserttien suhteen. He harjoittelivat useita viikkoja ennen konserttia, yhdessä oman musiikkiopiston kanssa, itsekseen ja stemma harjoituksissa. Soittaminen vaatii aikaa, harjoittelua ja kärsivällisyyttä. Helsingissä harjoiteltiin perjantaina melkein koko iltapäivä ja lauantaina myös ennen konsertteja harjoiteltiin ahkerasti. Harjoitukset menivät jokaisella hienosti, mutta siirtymiset olivat jokaisen kannalta hankalia, koska soittajia oli yhteensä reilut 400. Jokaisella soittajalla meni mainiosti konsertit ja uusia ystäviäkin löytyi varmasti jokaiselle. Jokainen joka osaa soittaa ja pääsee tuollaisiin tapahtumiin, saa olla todella ylpeä ja ajatella itsensä onnekkaana, kun on mahdollisuus osallistua sellaisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti