tiistai 11. marraskuuta 2014

Tunteiden ilta kirjastossa

Tiia Keskinen ja Sonja Seppä 9C


Oona Muurinen ja Harri Haataja esiintyivät Pyhäjoen kirjastossa 17.10.2014. Konserttia oli mainostettu paljon lähialueilla, ja yleisöä oli odotettua enemmän. Ennen konsertin alkua kävimme kysymässä tunnelmia 15-vuotiaalta laulajalta. Hän mainitsi yleisöä olevan paljon, ja tietysti jännitys oli kova, sillä se oli Oonan ensimmäinen oma konsertti.  Konsertti pääsi alkamaan, kun Harri oli saanut viritettyä kitaransa, jota oli koko päivä yritetty saada esiintymiskuntoon.

Oona ja Harri aloittivat Anna Puun laululla “Sinä olet minä”. Ohjelmistossa oli kymmenkunta laulua, joihin sisältyi reippaita ja herkkiä lauluja sekä balladi “Halleluja”. Pienen alkujännityksen jälkeen Oonan kaunis ääni sai varmuutta ja esiintyminen oli luonnollista. Yleisö kuunteli mielellään, ja jalat komppasivat  Oonan ja Harrin musiikin tahtiin.


Konsertin aikana ilmeni monia tunteita, itkua sekä naurua. Ohjelmistossa oli mm. Oonan siskon kautta tärkeäksi tullut laulu, Harrin lempimusiikkia (PMMPtä) Harrin kaverille omistettu kappale ja Oonalle omakohtaisesti tärkein kappale Halleluja. Hallelujassa herkistymistä yleisön lisäksi koki myös itse laulaja. Sen jälkeen Oona lauloi vielä yhden kappaleen, jonka jälkeen yleisö tahtoi vielä kuulla lisää.
Konsertin loputtua moni yleisöstä kävi onnittelemassa ja kiittämässä hienosta konsertista. Kävimme kysymässä lopputunnelmia. Oona ei oikein osannut sanoa mitään, mutta kertoi, ettei voisi tehdä sitä heti uudelleen. Myös balladien esittäminen tulevaisuudessa on vähän epävarmaa, kuten Oona sanoikin: “Ei enää ikinä balladeja!”

Konsertti oli kaikin puolin hyvä, ja laulujen välissä Harrin humoristiset kommentit kruunasivat tunnelman. Toivomme, että voisimme nauttia vielä lisää Oonan kauniista äänestä tulevaisuudessa.
   

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti